Kevätkokous ti 25.4.2017 klo 19.00

Hämeenkatu 5A, 4.krs. kokoushuone

Yleiskokouksen pöytäkirja:

1. Kokouksen avaus

Kokous avattiin klo 19:05.

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa

Puheenjohtajaksi valittiin Ilkka Aaltonen. Sihteeri valittiin Juha Häkkinen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kai Aarikka ja Sami Sipilä.

3.     Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Läsnä olivat Janne Kaakinen, Juha Häkkinen, Ilkka Aaltonen, Sami Sipilä, Kai Aarikka sekä Nils Franke.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4.     Hyväksytään kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista hyväksyttiin.

5.     Esitetään vuoden 2016 toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus

Käsiteltiin toimintakertomus.

Huomautettiin muutamasta kirjoitusvirheestä ja yksityiskohdasta, jotka korjattiin. Keskusteltiin seuran kalustosta. Olympuksen kamera ei ehkä ole kovassa käytössä. Sen myyntiä voisi harkita. Objektiivit voisivat kiinnostaa jäseniä, koska peilittömiin järjestelmäkameroihin saa helposti adaptereita eri objektiiveja varten.

Nils kertoi, että jätehuollon kanisterit saadaan nykyään Pirkanmaan jätehuollosta Tarastejärveltä.
Kilpailukuvien dokumentaatiota toivottiin lisää.

Seuran toiminnan mainostamiseen voitaisiin panostaa lisää. Ilkka on vienyt Kameratorille info-kortteja, mistä niitä on kyllä haettu. Joitain yhteydenottoja tullut sitä kautta, mutta uusia jäseniä ei ole saatu.

Seuran nettisivuihin voisi panostaa lisää. Uudet sivut ovat toiminnassa, mutta lisää materiaalia tarvitaan. Pimiön käyttöohjeet tarvitaan. Niissä pitäisi esitellä pimiön peruskäyttö: hälyttimen toimina, varauskalenteri Googlessa jne.

Pimiölle voitaisiin hankkia toinen avain. Toinen toimisi laina-avaimena toisen ollessa koko ajan pimiöllä.

6.     Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille

Esitettiin tilinpäätöksen vahvistamista sekä vastuuvapauden myöntämistä, mikä hyväksyttiin.

7.     Katsaus vuoden 2017 talouteen

Keskusteltiin vuoden 2017 talousarviosta. Siihen ei ollut huomautettavaa.

Päätettiin käyttää ylijäämä johtokunnan esityksen mukaisesti Suomi 100 näyttelyn rahoittamiseen avustuksen saamiseen asti. Sen jälkeen realisoituva ylijäämä voidaan käyttää esimerkiksi kilpailupalkintoihin, kalustohankintoihin ja retkiin.

8.     Muut asiat

·        Jäsenistön valokuvausaktiviteetit vuonna 2016
Toimintakertomuksessa mainittujen lisäksi:
- Ilkka osallistunut Ruotsissa Kamera & Bild-lehden kuukauden kuva kilpailuun.
- Ilkka ja Janne tekivät Museovirastolle ja Skanskalle projektin liittyen Luminary-taloon. Projekti sisälsi rakennusdokumentaatiota ja siinä kuvattiin Hotelli Victoriaa ja Rasti-taloa ennen niiden purkua.

·        Syksyn näyttely, Suomi 100 - ”Yhdessä”
- Flickr-ryhmä perustettu kuvien jakoon, ideointiin ja kuratointiin. Kutsupyynnöt sähköpostilla (jhakkinen1@gmail.com). Oma Flickr-tili vaaditaan osallistujille.
- Mukaan ilmoittautunut tähän mennessä 7 jäsentä.
- Ninan Kuvamaailmassa on saatavilla uusia paperivaihtoehtoja: Hahnemül metal lustre ja glossy.
- Näyttelykuvien paperi voidaan valita kuvan aiheen mukaan.

·        Seuran kevätretken suunnittelua
- Ehdotuksia tähän mennessä: Bremenin vierailu ja Fotografiska museo Tukholmassa viikonloppukohteina. Päiväkohteina esitetiin: Kokkolan taidemuseon kameranäyttely (todettiin olevan turhan kaukana yhden päivän retkeä ajatellen). Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot (ehkä turhan luontopainotteisia). Katukuvausta Turussa. Budjetissa on varattu 200€ retkeä varten. Retken kohde päätetään kuvaillassa 9.5.

·        Syyskilpailun aihe
- Aikeeksi valittiin Jannen ehdotus ”Virtaa” ja kilpailu toteutetaan digi-kuvauksena.

·        Seuran muu toiminta vuonna 2017
- HelpPortait
- Photo Walk
- Kuukausittaiset kuvaillat
- Suomi 100 näyttely
- Koulutukset, pimiökoulutus, workshopit.
- Sopivan studiotilan etsintä jatkuu.

·        Muut esille tulevat asiat
- Facebookissa 217 seuraajaa.
- Seuralle luodaan oma Instagram tili. Nils Franke hoitaa (nilsfranke777@gmail.com).
- Janne ehdotti Tampere Photo maratonin järjestämistä. Maraton voisi olla kestoltaan 12 / 24h, minkä aikana annetaan uusia kuvausaiheita esim. 2h välein. Yhteistyössä mahdollisesti: Backlight, Ninan Kuvamaailma, Kameratori, Nykyajan galleria, ravintola jatkoja varten. Ajatus sai kannatusta ja sitä jalostetaan eteenpäin.

·        Kevään 2017 ”Kylmä” -kilpailun tulokset
- Voittajaksi valittiin Sami Sipilä kuvalla ”Kylmän jäätävä kouraisu”. Palkintona 75€ lahjakortti valokuvaus-aiheiseen liikkeeseen.

9.    Kokouksen päättäminen

- Kokous päätettiin klo 20:25.