TAMPEREEN
KAMERASEURA RY

Kevään 2021 kurssitarjonta

Filminkehitys

Opi kehittämään mustavalkofilmisi itse. Hinta sisältää ammattitason opetuksen sekä valokuvakemiat yhden kinokoon tai keskikoon filmirullan kehittämiseen. Ota yksi kuvaamasi rulla mukaan. Kotiin viemiseksi saat perustiedot ja taidot prosessista sekä tietysti itse kehittämäsi filmirullan.

Kurssipaikkana Tampereen keskustassa sijaitseva pimiömme. Kurssille mahtuu 3-5 henkilöä. Kurssin toteutuminen riippuu vallitsevasta korona tilanteesta. Alle 3 henkilön kurssia ei järjestetä. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen tampereenkameraseura@gmail.com (Huom. Ilford XP2 filmi kehitetään väriprosessissa, muut Ilfordin ja muiden valmistajien mustavalkofilmit käyvät)

Kurssi järjestetään kahdesti, 13.2. ja 10.4.2021 klo 13-15. Hinta 50€/kurssi.

Pimiötyöskentely

Opi vedostamaan omasta filmistäsi hienoja valokuvia. Mukaan tarvitset oman negatiivin. Kurssin hinta sisältää ammattitason opetuksen, valokuvakemiat valokuvien kehittämiseen sekä valokuvapaperia kahden valmiin 13x18cm kokoisen kuvan tekemiseen. Kotiin viemiseksi saat perustiedot ja taidot prosessista sekä kaksi hienoa vedosta omasta negatiivistasi.

Kurssipaikkana Tampereen keskustassa sijaitseva pimiömme. Kurssille mahtuu 3-5 henkilöä. Kurssin toteutuminen riippuu vallitsevasta korona tilanteesta. Alle 3 henkilön kurssia ei järjestetä. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen tampereenkameraseura@gmail.com. Halukkaille järjestetään syyskautena jatkokurssi

Kurssi järjestetään kahdesti, 6.2. ja 17.4.2021 klo 13-17. Hinta 60€/kurssi.

Studiokuvaus

Opettele studiossa tehtävän muotokuvauksen perusteet. Kurssi on kaksivaiheinen. Kurssille otetaan enintään 8 henkilöä

Ensimmäisessä vaiheessa käydään läpi studiokuvauksen perusteet sekä rakennetaan kahden studiosalaman perusvalaisu. Harjoitellaan mallin kuvaaminen ja ohjaaminen. Toisessa vaiheessa päästetään mielikuvitus valloilleen Käytetään erilaisia valonmuokkaimia ja rakennetaan luovia ja jännittäviä valaisuja. Työskentely tapahtuu työpaja luonteisesti. Kurssilla on käytössä 4 valokuvamallia.

Kurssipaikka on Tampereen Nekalassa sijaitseva studiomme. Mukaan tarvitset oman kameran. Kurssin toteutuminen riippuu vallitsevasta korona tilanteesta. Alle 4 henkilön kurssia ei järjestetä. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen tampereenkameraseura@gmail.com

Kurssi järjestetään 8.5.2021 klo 13-17. Hinta 100€.

Muotokuvaus ulkona

Opi luova valon käyttö ulkona tapahtuvaan muotokuvaukseen. Kurssille mahtuu enintään 10 henkilöä.

Kurssilla opetellaan valon suunnan merkitys, taustan sommittelu, pitkän polttovälin hyväksikäyttö, heijastimien käyttö sekä täytesalaman käyttö.

Opetellaan myös valonmittaus niin että kohde ja tausta valottuvat oikein. Käytettään valotusmittaria kohdistuvan ja heijastavan valon mittaamiseen. Opetellaan valotuksen säätäminen tehokeinona mittaria hyväksi käyttäen. Kurssilla on käytössä 3 valokuvamallia. Kurssipaikkana Hatanpään Arboretum.

Kurssi järjestetään 12.6.2021, hinta on 80€.